«

»

May 03

Stem Cell Bio Emas

Satu lagi produk baru daripada Jenama Bio Emas akan dilancarkan ke pasaran Malaysia pada 02/12/2013

Produk itu dinamakan STEM CELL BIO EMAS.


Dr Abd Razak menerangkan mengenai manafaat Stem Cell, L-Gluta dan Collagen
STEM CELL Bio Emas dirumus khas untuk memberi kepuasan kepada wanita yang prihatin kepada penjagaan kulit yang halus, lembut, cerah, gebu dan mulus. Ia merupakan agen anti penuaan yang mengandungi collagen, Stem Cell dan Glutathione sebagai bahan utama.

Stem Cell Plus Fiber 3 in 1 Cantik Diluar Sehat Didalam Slim Dipandang

Stem Cell Plus Fiber 3 in 1 Cantik Diluar Sehat Didalam Slim Dipandang – Klik imej untuk paparan lebih besar

Puan Monalisa – sebelum guna Stem Cell Fiber Plus 3 in 1
Puan Monalisa – selepas guna Stem Cell Fiber Plus 3 in 1 – sekotak

STEM CELL BIO EMAS dirumuskan daripada:

 • Pure Collagen
 • Vitamin C
 • L-Gluthathione
 • Stem Cell dari Epal
 • delima
 • Madu
 • dan kombinasi super fruits

Stem Cell Bio Emas untuk kecantikan wajah, luaran dan dan dalaman

Stem Cell Fiber 3 in 1 - Cantik di luar : Sehat di dalam : Slim dipandang

Stem Cell Fiber 3 in 1 – Cantik di luar : Sehat di dalam : Slim dipandang

Stem Cell Fiber 3 in 1 - Cantik di luar : Sehat di dalam : Slim dipandang

Stem Cell Fiber 3 in 1 – Cantik di luar : Sehat di dalam : Slim dipandang

Stem Cell Fiber 3 in 1 - Cantik di luar : Sehat di dalam : Slim dipandang

Stem Cell Fiber 3 in 1 – Cantik di luar : Sehat di dalam : Slim dipandang

baca seterusnya klik di sini…


Adalah disahkan bahawa Vitamin C, L-Glutathione dan collagen adalah dari sumber halal serta bebas sintetik.

Stem Cell Bio Emas diproses dengan teliti bagi memenuhi keperluan dan citarasa pengguna dimana:

 • Warnanya adalah dari bahan organik iaitu darpada bunga rose, tidak terlalu merah.
 • Tiada bau hanyir atau busuk.
 • Mudah larut dalam air suam.
 • Rasanya sangat sesuai, tidak terlalu manis.
 • Stem Cell Epal yang digunakan dari jenis gred terbaik.
 • Kollagen, Vitamin C dan L-Glutathione daripada sumber halal dan bukan sintetik.
 • Dibuat oleh kilang 100% muslim yang mementingkan konsep suci, bersih dan halalan toyyiban

Formulasi daripada 13 bahan yang mengandungi nutrisi dan vitamin yang penting bukan sahaja untuk kebaikan kulit malah ianya berfungsi menjaga dan mengekalkan kesihatan keseluruhan organ badan terutama peranan yang dimainkan oleh ekstrak delima, Stem cell epal dan lain-lain dalam melancarkan sistem edaran darah serta mengawal kandungan kolestrol.

Kurma dan madu bertindak sebagai pembekal tenaga dan berfungsi sebagai pelancar sistem perkumuhan yang mengelakkan kes sembelit.

Ekstrak delima dan zaitun juga bertindak mencegah daripada berlakunya kanser payudara, prostat dan usus.

Manakala Glutathione berfungsi menggantikan dan mengeluarkan sel-sel yang telah mati daripada badan yang dengan itu menjadikan kulit sentiasa remaja dan halus, cerah serta gebu. Collagen pula seperti sedia maklum amat penting untuk menjadikan kulit sentiasa kental dan mulus, mengelakkan kedutan dan kusam

Mengenai Apple Stem Cell

Di switzerland terdapat spesis pokok epal yang amat jarang ditemui dan digelar ‘Uttwiler Spatlauber’. Buah epal spesis ini boleh disimpan empat bulan dan tidak rosak tanpa menjejaskan kualitinya. Pohon epal ini begitu unik kerana ia mampu dengan sendirinya memulihkan kecederaan pada kulit, dahan dan buahnya secara semulajadi.

Beberapa tahun lepas, sebuah syarikat penyelidikan bio-kimia dari Switzerland, iaitu Mibella telah berjaya mencipta satu teknologi untuk menternak sel tumbuh-tumbuhan(PhytoCellTM). Teknologi PhytoCellTM dapat mengaktifkan sel-sel tumbuhan dan berjaya menghasilkan Sel Stem epal.

Ujian Klinikal menunjukkan bahawa penggunaan 1 % Sel Stem Epal akan dapat meransang tubuh untuk menghasilkan 80% sel stem. Manakala ujian yang sama juga menunjukkan Sel Stem dapat memperlahankan proses penuaan.

Penggunaan krim pelembab, pencerahan dan menegang yang mengandungi Sel Stem Epal selama tempoh dua minggu, kedutan dan garis-garis halus pada bahagian mata dapat dikurangkan sehingga 8%. Setelah empat minggu, kedutan dan garis-garis halus pada bahagian mata dapat dikurangkan sehingga 15 %. Selain itu rambut akan tumbuh semua 18 hari kemudian pada liang-liang rambut yang dilumur Sel Stem Epal.

Apa Itu Stem Cell?

Sebelum penemuan Stem Cell daripada buah epal hijau, stem cell didapati dari tali pusat bayi yang baru dilahirkan. Ia juga boleh didapati dari sel organ dan sel sum-sum tulang manusia. Darah di dalam tali pusat bayi adalah sumber sel stem yang sangat bernilai dan secara genetiknya ia unik kepada bayi dan keluarganya sahaja. Sekarang ini sel stem juga banyak diambil dari sel haiwan seperti arnab dan lain-lain.

Teknologi perubatan berasakan Stem Cell berkembang pesat kini kerana teknologi ini mampu memberi harapan baru bagi penyembuhan pelbagai penyakit yang belum ada ubatnya. Sel stem yang terdiri daripada sel-sel tidak matang merupakan sel induk (master cell), di mana ia boleh bertukar, membiak dan membentuk dengan sendirinya menjadi pelbagai jenis sel dalam badan manusia seperti sel saraf, sel darah dan semua jenis sel.

Stem Cell juga merupakan sekumpulan prosedur baru dan teknologi yang memperkenalkan sel yang berkeupayaan untuk menjana atau menggantikan sel-sel yang berpenyakit dengan sel-sel baru yang sihat dan boleh berfungsi.

Daripada kajian yang telah dibuat Stem Cell ternyata boleh digunakan untuk menjana sel-sel dan tisu-tisu gentian bagi merawat lebih 70 jenis penyakit seperti Parkinson, Alzheimer. Leukemia, angin ahmar, serangan jantung, kencing manis, barah, down sindrom, penyakit darah(barah, talasemia, anemia), sklerosis multiple, arthritis rheumatoid, lumpuh saraf tunjang.

Ia juga boleh digunakan untuk merawat sel sum-sum tulang yang rosak semasa rawatan kemoterapi atau radioterapi.

Menurut statistik yang dijalankan ke atas 5 juta pesakit didapati ternyata Stem Cell berkeupayaan untuk mengembalikan ingatan pesakit alzeimer, mengantikan kulit yang hilang akibat kemalangan yang mengerikan dan dapat menyembuhkan pesakit lumpuh sehingga mampu berjalah seperti biasa.

Kecanggihan teknologi perubatan Stem Cell tidak ada penghujungnya. Ini adalah kerana kehendak pengguna terhadap produk sangat tinggi bila ianya berkaitan dengan kesihatan dan kecantikkan.

Penyelidikan tentang Stem Cell semakin giat dijalankan oleh saintis di seluruh dunia dan akhirnya penemuan pertama Stem Cell bukan dari haiwan telah ditemui. Salah satu buah yang paling popular dan paling banyak digunakan untuk menghasilkan sel stem adalah buah epal. Teknologi ini lebih dikenali sebagai sel stem epal(apple stem cell).

STEM CELL BIO EMAS dipersembahkan dalam bentuk serbuk putih di dalam bekas kedap udara. Ia mendapat kelulusan sijil halal, GMP dan MMP (Muslim Manufacturing Practice)

STEM CELL BIO EMAS diambil pada kadar 10gm di campurkan ke dalam 150ml air suam dan dikacau hingga larut, diminum dua kali sehari sebelum sarapan pagi dan sebelum tidur malam.

BIODELIMA STEM CELL di jual pada harga RM160.00/botol di Semenanjung dan Sabah/Sarawak.

Cara mengguna Stem Cell Bio Emas:

Ambil 10gm Stem Cell Bio Emas, larutkan dalam air suam, kacau hingga sebati dan minum, sekali waktu pagi dan sekali waktu malam, 30 minit sebelum ambil makanan lain.

KEMBALI KE HALAMAN UTAMA

14 comments

1 ping

Skip to comment form

 1. admin

  waalaikumussalam,

  Saya jawab melalui email

  terima kasih, wassalam

 2. admin

  waalaikumussalam Kak Idah.

  Terima kasih atas soalan Kak Idah.

  Untuk makluman Kak Idah dan pembaca yang lain juga, sebenarnya saya menerima berpuluh-puluh soalan melalui telefon dan juga website ini. yang sama seperti yang Kak Idah tanya kenapa saya terus menjalankan urusniaga secara trading sedangkan Gofocus telah melakasanakan jualan secara MLM.

  Rasa penat nak ulang jawab pun ada tetapi bagi menjelaskan duduk perkara, kali ini saya teranghkan dengan jelas kedudukanya.

  Sebelum saya menjawab soalan itu, ada baiknya saya mencatatkan latarbelakang penyertaan saya dengan syarikat ini.

  Saya menyertai syarikat ini sebagai pengedar biodelima beberapa minggu selepas biodelima dilancarkan di Kuala Lumpur pada 27 Julai 2011. Daripada bulan Ogos 2011 hingga Januari 2012 pemasaran biodelima amat terhad, hanya beredar di Kuching Sarawak, Tawau Sabah, Wangsa Maju Kuala Lumpur dan di Pekan, Pahang.

  Sebagai usaha untuk melebarkan lagi pasaran, pada 25/2/2012 saya telah berusaha mengadakan seminar untuk memperkenalkan biodelima di Pekan, Pahang dan pada tarikh itulah Biodelima Premium di lancarkan. Pada hari itu sebanyak RM7,000.00 Biodelima telah terjual. Rujuk SINI >>

  Dan dalam mesyuarat pada 1/5/2012, CEO Gofocus telah memberikan tanggungjawab kepada saya untuk membuka pasaran biodelima bagi negeri-negeri Pantai Timur iaitu Pahang, Trengganu dan Kelantan dengan bantuan Dr Rosli Senapi dan juga Dr Abd Razak Ibrahim.

  Untuk makluman semua, sistem jualan pada masa itu yang digunapakai oleh Gofocus ialah MLM rujuk link ini. Namun demikian sistem MLM itu ditamatkan pada 29/5/2012 atas alasan tertentu walau pun saya pada masa itu tidak bersetuju sistem MLM ditukar kepada sistem trading.

  Mulai 1/6/2012 Gofocus menguatkuasakan sistem trading sehinggalah saya dimaklumkan pada 29/8/2013 bahawa Gofocus memutuskan kembali kepada MLM mulai 1/9/2013.

  Dalam perjumpaan saya dengan CEO Gofocus pada 29/8/2013 itu saya telah menyatakan saya tidak akan menyertai sistem MLM sebaliknya meneruskan dengan sistem trading atas sebab-sebab yang tertentu, dan beliau bersetuju dengan keputusan saya itu, pada masa itu.

  Kenapa saya tidak menyertai MLM?

  Pada masa awal-awal dahulu sistem MLM ini hendak ditamatkan, saya sangat tidak bersetuju.Sayalah pembangkang utama kepada cadangan menamatkan sistem MLM. Tetapi saya telah diterangkan oleh CEO Gofocus sebab penamatan ialah kerana sistem itu tidak sesuai (haram) dari segi syarak. Dengan hal yang demikian saya terima alasan itu dan setuju bertukar kepada sistem trading.

  Bagaimana pun selepas 14 bulan sistem trading berkuatkuasa, tiba-tiba Gofocus berpatah balik kepada sistem MLM yang mana dahulunya dikatakan tidak sesuai.

  Setelah saya membuat semakan berpandukan GARIS PANDUAN PERNIAGAAN JUALAN LANGSUNG SECARA PEMASARAN BERBILANG TINGKAT (MULTI-LEVEL MARKETING) MENURUT SYARIAH yang dikeluarkan oleh JAKIM khususnya yang tercatat di mukasurat 18 perkara (12) dan mukasurat 21 hingga 24, saya memutuskan tidak mahu terlibat langsung dengan sistem MLM. Sumbernya

  dan garis panduan penuh oleh JAKIM boleh lihat di sini >>

  Saya juga telah membuat semakan STATUS SYARIKAT YANG PERNAH MEMOHON LESEN DI BAWAH AKTA JUALAN LANGSUNG 1993 tetapi tidak terdapat maklumat mengenai syarikat ini pada tarikh semakan dibuat .

  Kesimpulannya, selagi Gofocus sudi membekalkan stok, saya akan teruskan dengan sistem trading dan jika tiba masanya Gofocus tidak dapat menerima pendirian saya, saya sedia kehilangan purata RM40,000 setiap bulan nilai jualan saya.

  Saya yakin dan percaya keputusan saya tidak menyertai MLM adalah baik bagi diri saya dan keluarga saya.

  wallahuaklam.

 3. Kak Idah

  Assalamualaikum..kak nak tanya..baru ni akak ada join ahli MLM gofocus..akak kelirulah kat sini masih lagi buat trading..mohon sikit penjelasan. Ada yg beritahu akak kilang pengeluaran produk di Kulim..bukan di Kuala Kangsar…terima kasih tuan

 4. admin

  waalaikumussalam,

  Boleh dapat drp:
  Pusat Kecantikan Deliza
  Lot 2, Level 5, Plaza Angsana
  81200 Tampoi, Johor Bahru
  Tel: 019-711 0105

 5. ezan aziz

  assalam,bagaimana saya nk dpt produk nie,saya tinggal di johor bahru.

 6. admin

  assalam Puan Saiplliza,

  Terima kasih atas minat Puan. Untuk melihat bagaimana nak jadi pengedar, sila baca di sini >> dan rujuk kepada Tawaran Harga Diskaun. Harga itulah yang ditawarkan untuk pengedar buat masa ini.

  1 botol 750ml boleh cukup untuk tempuh lebih 3 minggu untuk kegunaan satu orang dengan kadar 2 sudu sekali ambil 2 kali sehari.

  Terima kasih.

  Wassalam, admin biodelima.net

 7. sAIPALLIZAM BT ABD RAHMAN

  minta terangkan bagaimana nak dapatkan harga pengedar dan berapa lama 1 botol boleh digunakan

 8. admin

  assalam Puan Norhafizah,

  Pengedar Stem Cell dan lain-lain produk Delima bagi Selangor dan KL silalah hubungi 019-300 7150 – Gadaffi.

  Terima kasih

 9. Norhafizah Anasrullah

  Ingin tahu senarai pengedar stem cell dia kawasan selangor.

 10. admin

  Salam En/Pn Rudzi,

  Sila buka email untuk jawapannya.

  Terima kasih.

 11. rudzi

  berapa harga pengedar stem cell, 1 bekas untuk berapa lama makan

 12. R.Musalmah bt R.Musa

  Ok. terima kasih kerana membalas email saya.

 13. admin

  waalaikumussalam Puan R.Musalmah bt R.Musa,

  Boleh. Puan boleh menjadi pengedar untuk Stem Cell sahaja. Butiran lanjut sila buka email.

  Terima kasih, wassalam.

 14. R.Musalmah bt R.Musa

  Assalamualaikum, saya berminat nak jadi pengedar produk bio emas stem cell je. Boleh bg saya harga diskaun yg boleh saya dpt dgn belian berapa botol, modal rm?. Saya cuma nak cuba Bio Emas stem cell je..yg lain tunggu dulu.Ok terima kasih.

 1. Produk | Biodelima

  [...] Stem Cell Bio Emas [...]

Leave a Reply